EN
> Home > Nieuws > 12-13 september: inhijsen tapis roulants

12-13 september: inhijsen tapis roulants

Op dinsdag 12 september en woensdag 13 september worden de tapis roulants (rolbanden) geplaatst voor de ondergrondse fietsenstalling. In totaal worden er twee rolbanden geplaatst in de middenberm van de Stationsstraat. Per dag wordt een rolband geplaatst.

Een rolband bestaat uit drie onderdelen. Elk onderdeel weegt zo’n 4,5 ton. Een 70-tons kraan zal de elementen stuk voor stuk door de smalle opening hijsen.

Na het inhijsen wordt de rolband afgemonteerd, zodat op de volgende dag de tweede rolband geplaatst kan worden. Voorbereidende werkzaamheden starten rond 8:00 uur en inhijsen en afmonteren duren de hele dag.

Bezoekers van de toekomstige fietsenstalling kunnen door de rolbanden de ondergrondse stalling makkelijk in en uit. De rolbanden zijn bijna 29 m lang en overbruggen een hoogteverschil van ongeveer 5,5 m. Zoals te zien is op de afbeelding is er ook een trap in het midden.

De komende maanden zullen TBI-ondernemingen Timmermans en Mobilis verder gaan met de afwerking van de stalling en de ruimte bovengronds (Stationsplein). Naar verwachting wordt eind oktober de stalling overgedragen aan NS. NS zal dan de stalling verder inrichten en systemen inregelen voor exploitatie. De stalling gaat open op 1 januari 2018.

 

Vermelding van naam is verplicht.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.