EN
website
offline
1 april
2018
> Home > Nieuws > 24 oktober: inloopbijeenkomst stationsomgeving

24 oktober: inloopbijeenkomst stationsomgeving

Dit najaar staat in het teken van de afrondende werkzaamheden op en onder het dek van de ondergrondse fietsenstalling. In het voorjaar van 2018 zal worden gestart met de herinrichting van de stationsomgeving. Graag nodigen wij u uit voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 24 oktober a.s.

Herinrichting Stationsstraat en toekomst

Tijdens de inloopbijeenkomst geven wij u meer informatie over de herinrichting van de Stationsstraat tussen het stationsgebouw en de Wilhelminasingel en de herinrichting van het busstation met een gedeelte van het Stationsplein. Gelijktijdig met bovenstaande werkzaamheden is de intentie om in Wyck combi-parkeren en venstertijden voor belevering van de winkels in te voeren. Ook wordt een doorkijk gegeven naar de projecten die mogelijk in de toekomst gaan plaatsvinden rondom het station.

Inloopbijeenkomst 24 oktober 18:00-21:00 uur

Wilt u meer weten over de werkzaamheden die nu plaatsvinden? Of heeft u vragen over de herinrichting van de stationsomgeving op korte termijn en op de langere termijn? Kom dan naar de inloopbijeenkomst in het stationsgebouw – Stationsplein 27 (ingang links naast ‘Aon de Stasie’). U bent van harte welkom tussen 18:00 en 21:00 uur.

Raadsbesluit herinrichting stationsomgeving

In juni van dit jaar is het raadsbesluit vastgesteld rondom de herinrichting van de stationsomgeving (Stationsstraat tussen Stationsplein en Wilhelminasingel). Het parkeren langszij en het parkeren op de middenberm in de Stationsstraat (tot aan Wilhelminasingel) wordt opgeheven. Daarmee ontstaan bredere trottoirs met mogelijkheden voor gevelterrassen. Er wordt één busperron gemaakt waardoor er enerzijds een overzichtelijker en gebruiksvriendelijker busstation en anderzijds een ruimer voorplein ontstaat.

Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 10 december

Vanaf 10 december rijden de bussen weer via de Stationsstraat. Ook ander (auto)verkeer kan dan weer gewoon gebruik maken van de Spoorweglaan, Stationsstraat en Parallelweg. Rondom het station blijft een 30 km zone gehandhaafd.

 

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.