EN
> Home > Nieuws > Amrâth Grand Hotel l’Empereur: historisch en modern landmark

Amrâth Grand Hotel l’Empereur: historisch en modern landmark

Meer dan een eeuw geleden, in 1898 om precies te zijn, gaf de Maastrichtse brouwerij De Keizer opdracht tot de bouw van hotel l’Empereur. Het hotel, opgeleverd in 1902 en gezegend met de status Grand Hotel, is nog steeds die imposante landmark op de rechterhoek van de Stationsstraat die de entree vormt naar de stad. Niet te missen voor de vele duizenden bezoekers die Maastricht binnenkomen via het centraal station.

De eerste huurder vestigde een speelcasino op de parterre van het hotel. De huidige eigenaar, Amrâth Hôtels, kocht de l’Empereur vanwege de unieke ligging en vooral de uitstraling. “Dit is toch wel ons paradepaardje in Zuid-Nederland”, zegt Bob van Herpen, general manager van de l’Empereur. “Natuurlijk bekend bij alle Maastrichtenaren. Een monument, maar wel in een modern jasje. De gast van tegenwoordig, zakelijk of privé, stelt hoge eisen. Niet iedereen weet dat we een inpandig, modern zwembad hebben. Daarnaast hebben we een binnentuin waar het in de zomer heerlijk toeven is. Vorig jaar hebben we de renovatie van onze 149 kamers afgerond. In ons restaurant met uitzicht op het prachtige oude stationsgebouw bieden we een brede menukaart, afgestemd op de seizoenen.”

Schermafbeelding 2017-07-05 om 13.35.17

Trouwlocatie

Maar dat niet alleen. l’Empereur is ook een officiële trouwlocatie, thuishaven van carnavalsvereniging de Keemeleers en een geliefde plek voor feesten en partijen. Zeven zalen telt het statige gebouw, inclusief een imposante balzaal. “De ideale locatie voor een bruiloft”, zegt Bob van Herpen. “De sfeer in dit hotel is heel bijzonder, je ervaart het direct als je hier binnen loopt. Je voelt de historie en weet dat je tegelijk te gast bent in een bruisende stad.”

Wyck

Amrâth Hôtels is in zijn nopjes met de metamorfose die Wyck in de afgelopen jaren heeft ondergaan. Ook de aanleg van de fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein worden positief beoordeeld. “Natuurlijk. Wyck wordt steeds mooier. We merken heel goed dat Maastricht populair is en dat de rol van Wyck groeit. Bijzondere winkels, top-horeca. Pluspunt is ook de goede bereikbaarheid. De overlast van de werkzaamheden nemen we op de koop toe. Daar is weinig aan te doen. We zijn in ieder geval blij dat met ons rekening wordt gehouden. Luidruchtige werkzaamheden starten pas na negen uur ’s ochtends en we worden goed geïnformeerd. Over een jaar is alles gereed. Dan komt Amrâth Grand Hotel l’Empereur nog beter tot zijn recht.”

www.amrathhotels.nl/empereur

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.