EN
> Home > Nieuws > Archeologische vondsten te bekijken in Stationsstraat

Archeologische vondsten te bekijken in Stationsstraat

Voorafgaand aan de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht is er in juli 2016 archeologisch onderzoek gedaan. Er werden in de Stationsstraat onder andere archeologische resten gevonden uit de Romeinse Tijd en de Late Middeleeuwen, maar ook fragmenten aardewerk uit de IJzertijd (vanaf circa 500 voor Christus).

Wyck in de Romeinse Tijd

De Romeinse vondsten bestaan uit fragmenten natuursteen, dakpannen, aardewerk en muntjes. Eén munt was nog in perfecte staat en kan worden toegeschreven aan de Romeinse keizer Constantijn (ca. 280-337 na Christus). Belangrijk was de vondst van overblijfselen van enkele oventjes. Binnenin vonden de archeologen metalen slakken. Deze klompjes metaal zijn de overblijfselen van het productieproces. Deze locatie in Wyck had mogelijk een industrieel karakter in de Romeinse Tijd.

Neem een kijkje bij DE Café

De meest bijzondere vondsten worden vanaf deze week tentoon gesteld bij de direct aangrenzende buren van het project. Vanaf dinsdagmiddag 14 maart zijn de archeologische vondsten in een vitrinekast te bewonderen bij DE Café op hoek Stationsstraat – Spoorweglaan. Na ongeveer een maand verhuist de vitrinekast naar het Kaboom Hotel.  Dan zijn de vondsten op die plek te bekijken.

Schermafbeelding 2017-03-15 om 14.01.03

Schermafbeelding 2017-03-15 om 14.00.51

Schermafbeelding 2017-03-15 om 14.00.00

DE_FS20170314

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.