EN
> Home > Nieuws > Archeologische vondsten bij hotel l’Empereur

Archeologische vondsten bij hotel l’Empereur

Alleen nog in de maand juni zijn de archeologische vondsten te bekijken bij hotel l’Empereur aan de Parallelweg. Daarna gaan de vondsten uit de Stationsstraat terug naar het depot van gemeente Maastricht.

Voorafgaand aan de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht is er in juli 2016 archeologisch onderzoek gedaan. Er werden in de Stationsstraat onder andere archeologische resten gevonden uit de Romeinse Tijd en de Late Middeleeuwen, maar ook fragmenten aardewerk uit de IJzertijd (vanaf circa 500 voor Christus).

Wyck in de Romeinse Tijd

De Romeinse vondsten bestaan uit fragmenten natuursteen, dakpannen, aardewerk en muntjes. Eén munt was nog in perfecte staat en kan worden toegeschreven aan de Romeinse keizer Constantijn (ca. 280-337 na Christus). Belangrijk was de vondst van overblijfselen van enkele oventjes. Binnenin vonden de archeologen metalen slakken. Deze klompjes metaal zijn de overblijfselen van het productieproces. Deze locatie in Wyck had mogelijk een industrieel karakter in de Romeinse Tijd.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.