EN
> Home > Nieuws > Betonstort keldervloer: 11 april

Betonstort keldervloer: 11 april

Op dinsdag 11 april zal de betonvloer worden gestort in de noordelijke helft (ter hoogte van hotel  l’Empereur) van de bouwkuip.

De werkzaamheden starten op 11 april om 6:00 uur in de noordelijke helft van de bouwkuip. Er zijn zo’n 50 vrachtwagens nodig om het beton aan te leveren. De vrachtwagens rijden via Parallelweg – Sint Antoniuslaan – Franciscus Romanusweg. De betonstort duurt naar verwachting tot in de (na)middag.

Vlinderen

Na de betonstort is het werk nog niet klaar. Want binnen enkele uren na de stort moet de vloer worden afgewerkt. Het afwerken, ook wel ‘vlinderen’ genoemd, moet aansluitend worden uitgevoerd. Het afwerken van de vloer wordt gedaan met grote machines en zal geluidsoverlast veroorzaken. Het geluid van de machines is vergelijkbaar met het geluid van een brommer. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat het vlinderwerk door tot in de vroege ochtenduren van woensdag 12 april.

Hinder voor omwonenden en bedrijven

Naar verwachting ondervindt de omgeving overdag weinig hinder. Omdat het vlinderen van de betonnen vloer ’s avonds en ’s nachts plaatsvindt, is geluidshinder niet uitgesloten. Met name omdat er dan minder omgevingsgeluid is door bijvoorbeeld verkeer.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.