EN
> Home > Nieuws > Betonwerkzaamheden medio maart van start

Betonwerkzaamheden medio maart van start

Na de schoonmaakwerkzaamheden starten de betonwerkzaamheden in de bouwkuip. Als eerste wordt er een werkvloer gestort. Vervolgens gaan de betonvlechters aan de slag.

Werkvloer

De werkvloer van vloeibeton wordt zo’n 10 cm dik. Het vloeibeton wordt aangereden door vrachtwagens tijdens reguliere werktijden. Met betonpompwagens wordt het beton in de bouwkuip gepompt. De werkvloer moet even uitharden en dan kunnen de betonvlechters aan de slag. Er wordt in de grote bouwkuip van noord naar zuid gewerkt.

Van noord naar zuid

De betonvlechters werken van noord naar zuid eerst aan de vloer. Ook brengen medewerkers van de betonfirma bekisting (mallen waarin het beton wordt gestort) aan. Als zij klaar zijn in noordelijk deel van de bouwkuip (Parallelweg tot halverwege Stationsstraat) wordt de betonvloer gestort (april). Het storten van de betonvloer wordt in twee fases gedaan. Vervolgens gaan betonvlechters verder in zuidelijk deel van de bouwkuip (halverwege Stationsstraat en Spoorweglaan) en kan in het andere deel van de bouwkuip het beton uitharden.

Als de vloer is uitgehard zijn de wanden aan de beurt. Ook aan de wanden wordt van noord naar zuid gewerkt.
Deze betonwerkzaamheden starten medio maart en duren tot en met de zomer.

Weersomstandigheden

Uitvoering van betonwerkzaamheden is weersafhankelijk. Regen en vorst hebben invloed op het uitharden van beton en kunnen de werkzaamheden vertragen.

Schermafbeelding 2017-03-08 om 12.07.16

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.