EN
> Home > Nieuws > De bliksemstart van SAP Bagel&Juice

De bliksemstart van SAP Bagel&Juice

Een jaar geleden opende SAP Bagel&Juice Bar aan de Stationsstraat zijn deuren. Binnen een half jaar mocht eigenaar Johnny Ma twee prijzen in ontvangst nemen: die voor het meest gastvrije horecabedrijf van Maastricht en die voor het Lekkerste Lunchbroodje van Nederland. Dat is wat je een bliksemstart noemt.

Natuurlijk doen awards een ondernemer goed. Zeker in een sterk concurrerende markt als Maastricht met zijn tientallen broodjes- en lunchzaken. Johnny Ma knikt. “Ik spendeer mijn complete marketingbudget op internet en de social media. Goede beoordelingen en reviews zijn in deze tijd cruciaal. Awards en prijzen zijn voor mensen een trigger om een keer te komen lunchen of een van onze sapjes of smoothies te proberen. Het is dan wel zaak om ook dat topniveau te bieden. Je wordt extra kritisch beoordeeld. Wat mij betreft prima. Ik heb steeds gezegd dat SAP Bagel&Juice de beste moet zijn. Het is de enige manier om ons te onderscheiden.”

Kriebelen

Johnny Ma groeide op in de verschillende Chinese restaurants van zijn ouders en familie. De ambitie om de familietraditie voort te zetten had hij aanvankelijk niet. “Integendeel. Ik ben management gaan studeren in Rotterdam waar ik vervolgens vijf jaar een kantoorbaan had. Prima, geen haar op mijn hoofd die terug wilde naar de horeca. Totdat mijn ouders vroegen of ik hun restaurant aan de Stationsstraat in Maastricht wilde overnemen. Toen begon het toch te kriebelen.”

Om een lang verhaal kort te maken: Johnny Ma keerde in 2010 met zijn vrouw terug uit Rotterdam, koos voor het franchiseconcept van ‘fusionrestaurant’ Umami en sleepte een BIB Gourmand van Michélin in de wacht. Vorig jaar besloot hij een volgende stap te zetten. “Ons eerste kind kwam eraan en ik zag het niet zitten om elke dag tot minstens middernacht te werken. Toevallig kwam het pand van de buren vrij, ideaal voor een koffie- en lunchzaak. Maar dan wel een bijzondere zaak. We hebben gekozen voor bagels van origineel New York’s recept. Vervaardigd door een bedrijf in Amsterdam, door ons telkens vers afgebakken. En we serveren gezonde en duurzame smoothies, sapjes en topkwaliteit koffie. Vóór alles echter gaat de gastvrijheid. We willen de mensen een goed gevoel geven. Iedereen is hier welkom. Studenten, toeristen, Maastrichtenaren, zzp’ers die hier een paar uurtjes willen werken.”

Samenwerking

De formule werkt, SAP Bagels&Juices ziet het aantal gasten gestaag groeien. “Veel mensen komen terug, dat is de beste reclame. Daarnaast geloof ik in de samenwerking met andere bedrijven. Met Umami hebben we een open verbinding en we verzorgen producten en arrangementen met diverse horecazaken in Wyck. We hebben een bliksemstart gehad. Het allermooiste zou zijn als we na de oplevering van de fietsenstalling en de renovatie van het Stationsplein een terras mogen uitbaten. Iedereen wil hier, in de prachtige entree naar de stad, wel even zitten in de zomer.”

www.sap-bar.nl

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.