EN
> Home > Nieuws > Bouwtechniek: vlinderen

Bouwtechniek: vlinderen

In april wordt de keldervloer in twee fases gestort. Zodra het beton is gestort en voldoende is uitgehard wordt de vloer afgewerkt. Het afwerken, ook wel ‘vlinderen’ genoemd, moet aansluitend worden uitgevoerd en is afhankelijk van weersomstandigheden. Het afwerken van de vloer wordt gedaan met grote machines en kan geluidsoverlast veroorzaken.

Vlindermachine

Met de schuurspanen (onder de machines) wordt de vloer geschuurd. De vlindermachine schuurt met schuurspanen de bovenste laag van het beton. De betonvloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is. Als de betonvloer droog genoeg is kan tot slot het polijsten starten.

Schermafbeelding 2017-04-05 om 11.45.06

Gevlinderde vloeren

Door het vlinderen wordt de betonvloer glad, stevig en krasvast. Gevlinderde vloeren worden toegepast bij parkeergarages, bedrijven en fietsenstallingen.

Avond- en nachtwerk

Naar verwachting zal het storten van de keldervloer tot in de middag duren. De afwerking van de vloer kan enkele uren later starten. Het vlinderen kan duren tot in de nacht.

 

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.