EN
> Home > Nieuws > DE Café: huiskamer aan de Stationsstraat

DE Café: huiskamer aan de Stationsstraat

Limburg telt precies één Douwe Egberts Café en dat is gevestigd in Maastricht. In het eerste van de vele monumentale panden aan de Stationsstraat aan de linkerkant om precies te zijn, komende vanuit het NS-station. Een pleisterplaats voor zowel Maastrichtenaren, shoppers uit de regio, studenten en toeristen.

Het is gezellig druk deze ochtend in het Douwe Egberts Café. Aan het barretje drinkt een ouder stel een kopje koffie, aan een tafeltje tikt een jonge vrouw op haar laptop en in een hoekje voeren studenten met tablets op schoot een levendige discussie. De twee barista’s achter de toog zijn druk in de weer met cappuccino’s en espresso’s.

“Een gemengd publiek zoals altijd”, zegt Lonneke Nijpels, de jonge storemanager. “Jong en oud komen in de eerste plaats voor de koffie maar ook voor de sfeer van gemoedelijkheid, van warmte. Even bijkomen van het shoppen, even pauzeren of afblazen na een lange werk- of schooldag. Het sociale aspect is belangrijk in een goede koffiebar. We willen een soort huiskamer zijn waar iedereen zich prettig voelt. Volgens mij slagen we daar wel in. We zien hier een heel breed publiek. Studenten, reizigers, gezinnen, hoogbejaarden. Maar ook zelfstandig ondernemers die hier een uurtje komen werken. Maastricht is een drukke stad geworden met een breed publiek en veel toeristen. Veel mensen waarderen de sfeer en de aandacht voor de koffie, zo blikt uit vele positieve reacties op de social media.”

Trends

Douwe Egberts is voor velen nog het ouderwetse koffiemerk met de spaarpunten. “Ja”, erkent Lonneke Nijpels, “maar het misschien oubollige imago is niet terecht. Ik zou het eerder vertrouwd noemen, daar is niets mis mee. We gaan mee met de trends, vernieuwen voortdurend. Koffie drinken is beleving. We schenken hier zo’n twintig verschillende soorten. Stuk voor stuk zorgvuldig en liefdevol bereid door onze barista’s, echte koffiefanaten. We experimenteren met melanges en smaken uit tientallen landen. Onze barista’s hebben een brede opleiding gevolgd en kunnen je alles vertellen over de wereld van de koffie. Daarom komt ook een breed publiek, jong en oud, hier koffiebonen kopen om thuis de beste koffie mee te zetten. We hechten veel waarde aan duurzame inkoop. Direct-trade koffiebonen, gebrand in Amsterdam, biologische melk. Dit is een hippe koffiebar.”

www.de.nl/de-cafe/

Schermafbeelding 2017-03-15 om 14.01.03

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.