EN
> Home > Nieuws > Coen Gorter: vertrouwen is alles

Coen Gorter: vertrouwen is alles

Coen Gorter was net dertig toen hij de interieurzaak van zijn plotseling overleden vader overnam. Spijt heeft hij er nooit van gehad. In de afgelopen 43 jaar bouwde hij als ontwerper én uitvoerder van complete interieurconcepten een reputatie op die veel verder reikt dan Maastricht.

“We doen projecten in het hele land. Amsterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven. Ook zitten we regelmatig in Brussel en zelfs Luxemburg. Mensen zijn gecharmeerd van onze persoonlijke aanpak. Een interieur ontwerpen is iets heel persoonlijks. De inrichting maakt van een huis een thuis. Maar dat kun je alleen als je in de huid van de mensen kruipt, als je je echt verdiept in hun persoonlijke wensen en emoties. Een slaapkamer inrichten is toch iets heel persoonlijks. Daar vraag je alleen een buitenstaander voor als het echt klikt.”

Langdurig traject

Naast de persoonlijke aanpak is er het totaalconcept waarmee Coen Gorter Interieur Concepten hoge ogen gooit. “Mensen komen meestal via mond-tot-mond-reclame bij ons met een vaak onduidelijk verhaal. Ze willen hun woning (opnieuw) inrichten. Dat is meestal het begin van een langdurig traject met veel overleg. Samen met onze interieurarchitecten maken we een eerste schets die uitmondt in 2D- en 3D-computertekeningen. De combinatie van een jong gedreven team met mijn jarenlange ervaring is daarin uniek. Na de ontwerpfase volgt er meestal een grote of kleine verbouwing en dan pas wordt de keuze voor de inrichting gemaakt. Wij kunnen het complete traject regelen, inclusief aannemer, tegelzetter, installateur, enzovoort.”

Vertrouwen

Coen Gorter werkt met vaste leveranciers en interieurbouwers van het hoogste niveau. “Vanzelfsprekend. We werken toch vooral in het hogere segment. Niet zelden gaan mensen een paar maanden op reis en in die periode leveren wij de verbouwing op en richten het huis in. Dat kan alleen als er voor de volle honderd procent vertrouwen is.”

Coen Gorter Interieur Concepten mag dan (inter)nationaal een begrip zijn, Wyck blijft de thuisbasis. En vraag de eigenaar naar zijn mooiste project dan komt hij toch uit bij zijn geboortestad. “In 2015 hebben we het nieuwe hospice van Maastricht ingericht. Volgens een onafhankelijke jury het mooiste hospice van Nederland. Ja, daar ben ik wel trots op.”

www.coengorter.nl

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.