EN
> Home > Nieuws > Contouren ondergrondse fietsenstalling steeds duidelijker zichtbaar

Contouren ondergrondse fietsenstalling steeds duidelijker zichtbaar

In april is de keldervloer gestort voor de ondergrondse fietsenstalling. Nu wordt er verder gewerkt aan de wanden en kolommen. Vrijdag 28 april wordt het eerste wand-deel (wandmoot) gestort.

43 kolommen en 320 m wanden

Er worden maar liefst 43 kolommen gestort ter ondersteuning van het dek. Vrijdag zal de eerste  50 m wand (wandmoot) worden gestort en nog eens zes kolommen. Er worden de komende maanden zeven wandmoten gestort van in totaal ca. 320 m. Op de 3D-bouwschets hieronder zijn de kolommen en wanden duidelijk te zien.

Van noord naar zuid

Er wordt in de bouwkuip gewerkt van noord naar zuid. De eerste zes kolommen zijn gestort in de noordelijke helft (zijde busstation) van de bouwkuip. Vrijdag 28 april komen daar nog zes kolommen bij en wordt de eerste wandmoot gestort. Ook wordt op vrijdag de keldervloer in de Stationsstraat gestort.

Vooruitblik

Het storten van de wanden en kolommen duurt tot en met medio juni. Vanaf medio mei worden ook de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het dek. Dan wordt er van noord naar zuid ondersteuning geplaatst en wordt vlechtwerk aangebracht voor het dek. Het dek wordt in fases aangebracht. Naar verwachting duren de werkzaamheden aan het dek tot en met eind juli.

(Beton)werkzaamheden zijn afhankelijk van weersomstandigheden. Planningen zijn ouder voorbehoud en kunnen wijzigen.

3D_model201704

De totale oppervlakte van de ondergrondse fietsenstalling is 2.500 m2.

 

 

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.