EN
> Home > Nieuws > D-Reizen: persoonlijk reisbureau

D-Reizen: persoonlijk reisbureau

Met de opkomst van het internet leek het lot van de reisbureaus bezegeld. In het alsmaar groeiende woud van aanbiedingen blijkt een deskundig advies echter steeds belangrijker. “Wij kunnen veel beter zoeken”, zegt Mandy Bonfrère van D-Reizen.

Het lijkt zo eenvoudig: je droomvakantie boeken met enkele muisklikken. Maar de praktijk is weerbarstig. “Mensen lopen vast in het enorme aanbod”, zegt Mandy Bonfrère, vestigingsmanager van de Maastrichtse vestiging van D-Reizen aan de Stationsstraat. “Relevante informatie over de accommodaties is niet altijd goed vindbaar. De geafficheerde prijzen blijken vaak onvolledig met onverwachte meerkosten. Bij het boeken van vliegtickets gaat het nogal eens mis met het inboeken van koffers. En dan zijn er nog de problemen op locatie. De accommodatie valt tegen, er ontstaat discussie over de borgsom, er is hulp nodig bij een zieke. Dan is het toch wel fijn als je je reisbureau kunt bellen.”

Tarieven

Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Boeken bij een reisbureau is veel duurder. Toch? Mandy Bonfrère, al tien jaar werkzaam bij D-Reizen waarvan de laatste twee als vestigingsmanager, schudt haar hoofd. “Een misvatting”, zegt ze. “De prijzen die je ziet op internet, gelden ook voor ons. En niet zelden vinden wij nog betere tarieven, juist omdat we zo goed zoeken en omdat we met meer dan 200 touroperators samenwerken. Wel betaal je bij ons een bescheiden bedrag voor elke boeking. Daarvoor leveren we alle tickets, de boekingen, service en hulp bij problemen. Bijvoorbeeld als het vliegtuig vertraging heeft. Veel mensen weten niet dat ze daarvoor een claim kunnen indienen. Lastig ja, maar dat doen wij voor onze klanten.”

Persoonlijk

D-Reizen is het grootste onafhankelijke reisbureau van Nederland met 1.000 medewerkers en 230 vestigingen. “Dat betekent dat we kunnen putten uit heel veel kennis en ervaring”, aldus Mandy Bonfrère. “De exclusieve informatie van onze reisagenten is goud waard. Het belangrijkste vind ik om mensen persoonlijk te helpen bij het vinden van de beste bestemming. Zeker nu er alternatieven  gezocht worden voor bestemmingen als Turkije, Tunesië en Egypte. Op dit moment is Spanje erg in trek, net als de VS, Canada en Kaapverdië. Heel dankbaar werk, zeker als de klanten terugkomen voor het boeken van een volgende vakantie. Dan weet ik dat ik het goed gedaan heb.”

D-Reizen verhuisde twee jaar geleden van de Wyckerbrugstraat naar de Stationsstraat. “Het heeft even geduurd, maar de mensen weten ons nu weer goed te vinden. Ik zal wel blij zijn als de fietsenstalling klaar is. Dan zitten we in een van de mooiste straten van Maastricht.”

www.d-reizen.nl

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.