EN
> Home > Nieuws > DADAWAN happy in Wyck

DADAWAN happy in Wyck

Een traditionele hamburger met frietjes, een Bibimbap met rundvlees, een pittige curry, een halve kreeft, een Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto, sushi. DADAWAN serveert het allemaal. En nog veel meer. “De gast van vandaag zoekt afwisseling en variatie”, zegt Danny Deng, eigenaar van het in november 2015 geopende restaurant aan de Parallelweg.

Danny Deng is eerlijk. Hij en zijn familie hebben zich vergist in de aantrekkingskracht van DADAWAN. “We dachten dat we vooral studenten zouden trekken. Nu blijkt dat we ook populair zijn bij andere doelgroepen. Locals, mensen die geen zin hebben om te koken, ouderen, (passerende) toeristen, reizigers die snel een hapje eten of iets afhalen voordat ze in de trein stappen. We trekken een heel breed publiek. Een aangename vergissing jazeker. Dat geeft ons als startend bedrijf een stevige basis.”

Variatie

Een willekeurige vroege woensdagmiddag in het voorjaar. Het hippe restaurant met zijn open keuken is goed gevuld. Het publiek varieert van tieners die aanschuiven voor een noedelsoep tot en met een ouder echtpaar achter een stoneplate beef. Een blik op de menukaart geeft een eerste verklaring: behalve de grote variatie aan gerechten zijn de prijzen uiterst vriendelijk. De honderden voornamelijk lovende online reviews doen de rest. “Niet alleen studenten willen lekker uit eten tegen betaalbare prijzen. Waar je op andere plekken gauw vier of vijf tientjes betaalt met z’n tweeën, ben je bij DADAWAN de helft kwijt. En wat je niet opeet, verpakken we netjes voor thuis. En niks fastfood. Alles wordt vers bereid, je kunt onze koks gewoon op de vingers kijken. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het uitserveren. De meeste gerechten worden in een Dadawan op tafel gezet, in een kom dus. De Aziatische touch inderdaad; in Azië eet iedereen uit een kom. Zoals de Westerlingen een sneetje brood eten vanaf een bord. Hier laten we beide culturen samensmelten.”

Groei

Bij DADAWAN werken bijna vijftig mensen, de meesten parttime, inclusief de medewerkers van Dadawan-to-go en de mensen die het ontbijt voor Hotel Kaboom verzorgen. Sinds de start in november zit de groei er goed in, ondanks de bouwwerkzaamheden voor het station. “We hebben daar wel last van”, zegt Danny Deng, “vooral omdat we in de zomer geen terras kunnen exploiteren. Dat is jammer, zeker omdat je daarmee passanten trekt. Maar in 2018 is het leed geleden, hopen we. We merken dat de studenten en de Maastrichtenaren ons al weten te vinden. Ze weten dat in dit hoekje van Wyck culinair ook wat te halen is. Wyck is een wijk die steeds meer leeft. Het is mooi om daar een steentje aan bij te dragen.”

www.dadawan.nl

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.