EN
> Home > Nieuws > Grondradar onderzoek: 9-11 maart

Grondradar onderzoek: 9-11 maart

De voorbereidingen voor de bouw van de fietsenstalling onder het Stationsplein zijn gestart. Van 9 tot en met 11 maart brengt de firma TerraCarta in opdracht van Timmermans-Mobilis de ondergrond in kaart.

Met grondradar onderzoek wordt de ligging van kabels en leidingen in de ondergrond gecontroleerd. De radar brengt ook andere mogelijke obstakels in beeld die gevolgen kunnen hebben voor de bouw.

Het onderzoek wordt grotendeels overdag uitgevoerd in de omgeving van het station. In de nacht van 10 op 11 maart worden de Stationsstraat en de Spoorweglaan opgenomen. Dit gebeurt in de nacht in verband met verkeersdrukte overdag. De grondradar maakt geen geluid en het onderzoek kan worden uitgevoerd zonder overlast voor het verkeer en omwonenden.

Mede op basis van de onderzoeksresultaten kan de aannemer een planning maken het verleggen van kabels en leidingen in het gebied.

 

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.