EN
> Home > Nieuws > Start grondtransporten Spoorweglaan

Start grondtransporten Spoorweglaan

Vanaf donderdag 20 oktober start het ontgraven in de Spoorweglaan. De vrijgekomen grond wordt met vrachtwagens afgevoerd via de Spoorweglaan – Duitse Poort – Meerssenerweg.

Er moet bijna 15.000m3 grond worden ontgraven voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Daarvan gaat zo’n 650m3 via de Spoorweglaan. Dat zijn in totaal ca. 35 vrachten. Het ontgraven duurt enkele dagen. De vrachtwagens draaien in de Bourgognestraat en rijden vervolgens achteruit het bouwterrein binnen onder begeleiding van een verkeersregelaar.

Als de grond aan de zijde van de Spoorweglaan is afgegraven, kan de traversebrug voor voetgangers worden geplaatst. Het plaatsen van de traversebrug duurt ongeveer een week.

Als de traversebrug klaar is voor gebruik, start het ontgraven in de Stationsstraat en de Parallelweg. Naar verwachting zullen daar de grondtransporten in de week van 31 oktober starten. Alle grondtransporten gaan dan via de Parallelweg (busstation) – Sint Antoniuslaan – Franciscus Romanusweg. Omwonenden ontvangen hierover nog meer informatie.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.