EN
> Home > Nieuws > Nieuwe indeling busstation vanaf 22 mei

Nieuwe indeling busstation vanaf 22 mei

Voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht moet ruimte worden gemaakt. Daarvoor zijn verschillende aanpassingen nodig. Ook het bestaande stadslijnperron (onder de overkapping) dient te worden gesloopt. Alle bussen blijven tijdens de werkzaamheden gewoon rijden, maar vanaf 22 mei 2016 vindt u ze op een andere plek. Ook de Veolia-dienstregeling verandert dan.

Bussen van TEC en De Lijn blijven op dezelfde plaats. De (internationale) I/C en Flixbussen, KLM en vervangend vervoer vertrekken vanaf de Meerssenerweg, aan de andere kant van het station, te bereiken via de passerelle.

Stadsbussen kunnen tijdens de bouw van de fietsenstalling niet meer stoppen bij het bestaande stadslijnperron (onder de overkapping) tegenover hotel l’Empereur. In mei wordt het busstation daarom anders ingedeeld, zodat er plaats is voor stads- én streekbussen. De parkeerruimte voor de bussen aan de kant van het spoor wordt verbreed en een halteplaats wordt verlegd. Vanaf 9 mei starten ook de werkzaamheden aan het streekbusstation. Tijdens de werkzaamheden blijven bussen gewoon rijden.

Op zondag 22 mei is het nieuw ingedeelde busstation klaar voor gebruik. De haltes bevinden zich dan op een andere plek. Tijdens de ochtendspits zijn daarom medewerkers aanwezig om OV-reizigers wegwijs te maken. Op de website van Maastricht Bereikbaar vindt u een plattegrond van de nieuwe indeling. Het stadsbusstation blijft op deze plek tot en met eind 2017.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 22 mei wijzigt ook de dienstregeling voor de bus. Bussen kunnen tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling niet meer rijden via de Stationsstraat. Alle bussen – óók de stadsbussen – rijden voortaan via het streekbusstation en de Sint Maartenslaan. Dat brengt extra reistijd met zich mee voor de buslijnen naar Maastricht Zuid en Oost. Om de aansluitingen zo veel mogelijk in stand te houden, wordt de dienstregeling in heel Zuid-Limburg enigszins aangepast. Op de website van Veolia vindt u de belangrijkste wijzigingen en actuele vertrektijden.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.