EN
> Home > Nieuws > Rino Soeters: Samenwerken is het geheim van Wyck

Rino Soeters: Samenwerken is het geheim van Wyck

Amper 25 jaar geleden was het stadsdeel Wyck nog het lelijke eendje van Maastricht. Nu heeft de wijk bijnamen als Soho en Parijs. Publiek uit binnen- en buitenland komt er voor de exclusieve winkels, de uitstekende restaurants én om te overnachten. Meestal in één van de hotels van ondernemer Rino Soeters.

Een budgethotel tegenover het NS-station. Niet iedereen was overtuigd van de slagingskans, maar ruim een jaar na de opening heeft Kaboom de hoogste bezettingsgraad van de stad. “We zitten zowat elke dag vol”, zegt Rino Soeters, de ondernemer die ook al succes boekte met de designhotels La Bergère, Townhouse en Craft Hotel St. Martenslane, beiden binnen een straal van honderd meter van Kaboom. “Een verklaring? Weten wat de gast van tegenwoordig wil. Dat is in de allereerste plaats een prettige kamer met een goed bed en lekkere douche. Tegen een scherpe prijs. En hij wil kunnen kiezen. Goed voorbeeld is het ontbijt. De een wil een kopje koffie met croissant, de ander een uitgebreid buffet. Bij Kaboom hebben we geen van beide. We werken samen met onze buren DADAWAN en Douwe Egberts Café waar onze gasten kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Wij concentreren ons op het slapen.”

Wensen

Dezelfde formule geldt voor Craft Hotel St. Martenslane. “Ja, met die aantekening dat we ook goed kijken naar andere wensen. Zo is er veel behoefte aan familiekamers. Voor het toenemende aantal toeristen dat de stad bezoekt én de ouders en vrienden van studenten. Vooral de familie en bekenden van buitenlandse studenten zoeken kamers voor vier of zes personen. Voor die doelgroep hebben we mooie appartementen. Voor 19 euro per persoon.”

Rino Soeters heeft zijn steentje wel bijgedragen aan de revival van Wyck. En hij is daar best trots op. “Wyck was een achterbuurt. Verloederd, relatief hoge criminaliteit, onveilig. En kijk nu eens. De leegstand neemt in recordtempo af. Toeristen en Maastrichtenaren van de andere kant van de brug komen hier eten, shoppen en genieten. Uiteraard ben ik daar trots op.”

Grandeur

De ondernemer wijst op de grandeur van Wyck: de brede wegen, de hoge herenhuizen met hun karakteristieke gevels. “Gebaseerd op de Franse steden in de 19e eeuw. In het slop geraakt, maar we zitten nu volop in de herstelfase. Het geheim? Ondernemers hier werken samen. De sfeer is meer dan uitstekend, we begrijpen dat we het samen moeten doen. Ik zie lef én bereidheid om te investeren. Zo hebben we recent drie ton bij elkaar gebracht om Wyck de komende jaren verder te promoten. Als de fietsenstalling klaar is, dan hoop ik dat het Stationsplein echt goed aangepakt wordt. Het is dé toegang tot de stad. En het laatste wat men ziet bij het afscheid van de stad. Een mooie fontein of prachtig beeld zou ik persoonlijk als eerste indruk en visitekaartje van Maastricht wel zien zitten.”

 

Schermafbeelding 2017-05-24 om 13.26.17

 

www.kaboomhotel.nl

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.