EN
> Home > Nieuws > Traversebrug voor voetgangers

Traversebrug voor voetgangers

Op dinsdag 25 oktober wordt de 7 meter brede traversebrug geplaatst bij het station. De traversebrug wordt over de bouwkuip van de ondergrondse fietsenstalling geplaatst en is zo’n 24,5 meter lang. Via de traversebrug kunnen voetgangers op maaivelniveau oversteken van de hoofdingang van het stationsgebouw naar de Stationsstraat.

De traversebrug bestaat uit verschillende delen (zie foto). Vier delen van 14 ton worden met een 130 ton zware telescoophijskraan in de bouwkuip getakeld. De brug wordt daarna gemonteerd en vastgezet. Naar verwachting kunnen voetgangers vanaf 1 november gebruik maken van de brug. Tot die tijd is er een geasfalteerde oversteek van het stationsgebouw naar de Stationsstraat.

De traversebrug  wordt geplaatst zodat er verder kan worden gegaan met het ontgraven van de bouwkuip. Er wordt tot zo’n 6 meter diep gegraven. De brug is verplaatsbaar en kan enkele meters worden opgeschoven, zodat er ruimte in de bouwkuip kan worden gemaakt voor werkzaamheden. De brug zal gedurende de gehele bouwperiode dienen als voetgangers-oversteek van de hoofdingang van het stationsgebouw richting de Stationsstraat.

Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht.
Fietsenstalling-maastricht.nl is onderdeel van Gemeente Maastricht. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.